Thursday, May 12, 2011

http://www.youtube.com/watch?v=lZKVg-Xd1Bg

Το ένα έρχεται, το άλλο φεύγει, πάντα κάτι χάνεις, αλλά δε μου αρέσουν οι κυνικές φράσεις ότι δεν μπορείς να τα έχεις όλα, όταν κάτι φτιάχνεις, βρες υλικά να επισκευάσεις και τα φθαρμένα। Είναι άσκοπες οι πολύωρες αναλύσεις καλέ μου। Κανείς δε θα σε θυμάται για τις μυστικές σου σκέψεις।Δεν πρόκειται να ανακαλύψεις πού στέκεσαι τώρα παρά μόνο αν κάνεις το βήμα παραπέρα । Και μετά κοιτάς για λίγο πίσω, καταλαβαίνεις, κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, ή αποδέχεσαι ότι έκανες και λάθος, και στέκεσαι στις νέες συντεταγμένες। Ησύχασε, θα περάσει καιρός μέχρι να ξεκουνηθείς και να το ξαναπάθεις। Κάθε τόπος, κάθε σημείο, κάθε μικρομεγάλη κατάσταση θέλει χρόνο για να σου δείξει τα δώρα της- το τίμημα αντιθέτως συχνά φαίνεται από την αρχή। Σου αρέσει? Σου αρέσει αυτή η ένεση απορίας? Το αντέχεις, εσύ, ο σίγουρος ανθρωπάκος που ξέρεις πού βαδίζεις? Δεν ενδιαφέρει κανέναν, θα το μάθεις κι αυτό।
Κάποιοι άνθρωποι κάνουν πάντα κάτι πιο νωρίς। Τους κοιτάς αγχωμένος να δεις πού έχεις να φτάσεις, τι δεν έχεις μάθει ακόμη, τι σε περιμένει, κατηγορείς το μυαλό σου που άργησε। Ποιον ενδιαφέρει η δική σου προσωπική οδύσσεια? Αφιέρωσε τα δικά σου πράγματα εκεί που γουστάρεις। Η μαγκιά έχει πολλούς ορισμούς, αν θες να ξέρεις।
Και μην το παίρνεις και πολύ βαριά, φταις και το ξέρεις, και τι έγινε?
Ξέρω, είναι πολύ χαλαρωτική η φράση "κοίτα τι μου έκανες"...
Η μετάθεση ευθυνών είναι το αγαπημένο χόμπι των ανθρώπων, χόμπι κακό αλλά εξαγνιστικό। Δε μπορεί να αντέξει καλέ μου κάθε απλός νους το ενδεχόμενο ότι αφέθηκε και φταίει, δεν μπορείς πάντα να ανασκοπείς, μάθε το। Εσύ φταις που παρασύρθηκες, αλλά μην ξεχνάς τη στιγμιαία γοητεία του εκτροχιασμού- και σε αυτό δεν ευθύνεται κανείς- για την ακρίβεια οι ευθύνες είναι δημιούργημα των ανθρώπων για να ορίζουν τις σχέσεις τους με τους άλλους- καθένας και τα γούστα του, καθένας και ο δρόμος του।

No comments: